Kategori: BİTKİ BESLEME Tür: ORGANİK BİTKİ BESLEME Bitkisel menşeili katı organik gübre ÖZELLİKLERİ GARANTİ EDİLEN İÇERİK % (W/W) Organik Madde 97 Organik Karbon 51 Toplam Azot 12 Max. Nem 20 PH 6,5 - 8,5 KULLANIM ŞEKLİ Yaprak uygulaması gerekmektedir. Toprak ve/veya yaprak analizi yaptırılarak gübre kullanılması tavsiye edilir. BİTKİ ADI DOZU UYGULAMA ZAMANI Çiçeklenmenin başlangıcında uygulanır. Çiçeklenme dönemi ortalarında, Petal yaprak dökümü ve hasattan 30 gün önce dönemlerinde 1 ya da 2 uygulama uygulanır. Erken çiçeklenmeden tam çiçeklenmeye kadarki dönemlerde uygulanır. Büyüme dönemi ortasından hasat öncesine kadar uygulanır. Tüm yetiştirme peridoyu boyunca Şaşırtmadan sonra, çiçeklenme başlangıcında, meyve gelişimi dönemlerinde uygulanır. 8 yapraklı dönemde Yem bitkilerinde, kış hasadından sonra tek bir uygulama, Çimlerde, biri kış başında biri yaz başında olmak üzere en az iki uygulama 1. Uygulama 3 yapraklı dönemde, 2. Uygulama 10 gün sonra, 3. Uygulama fındık gelişim döneminde (Not: dekara düşük volüm su uygulamalarında yüksek doz tavsiye edilir.)
Pamuk
200-300 g/da
Alt döllerde çiçeklenme başlangıcında uygulanır.
Turunçgiller
200-300 g/100 l su
Meyve taç yapraklarının % 90-100'ü düştüğünde tek bir uygulama ya da % 75 ve % 100'ü düştüğünde iki uygulama yapılır.
Bahçe Bitkileri
200-400 g/da
Çiçeklenme başladığında veya ürünün büyüme (vejetasyon) döneminde uygulanır.
Sert Çekirdekli Meyve Ağaçları(Kiraz, Vişne, İncir, Nektarin, Şeftali, Kayısı,Erik)
200-400 g/100 l su
Tam çiçeklenmede, meyve renk değiştirmeye başlayınca, hasattan 30 gün önce dönemlerinde uygulanır.
Biber, Patlıcan, Domates, Hıyar, Kabak
250 g/100 l su
Çiçeklenmenin başlangıcından hasata kadar, 20 gün ara ile uygulanır.
Bağ
200-400 g/da
Çiçeklenme sonu, salkımların kapanması ve bağ bozumu öncesi dönemlerinde uygulanır.
Sanayi Domatesi
200-400 g/da
Fideliklerde: Fidelikte yapraklara, 25 g/100 m² dozda tek bir uygulama yapılması tavsiye edilir.
Zeytin
200-500 g/100 l su
Çiçeklenmenin başlangıcında uygulanır.
Patates
200-400 g/da
Çiçeklenme başlamadan uygulanır.
Yumuşak çekirdekli meyve ağaçları Elma, armut, ayva
200-400 g/100 lt su
Kavun, karpuz
200 g/da
Marul ve diğer yaprağı yenenler
200-400 g/da
Kesme çiçek (Karanfil, Gerbera,Glayöl, Gül)
250-400 g/100 lt su
Çilek
200-400 g/100 lt su
Mısır
200 g/da
Yem bitkileri ve Yeşil Alan
200-600 g/da
Fındık
200-400 g/100 l su