Isabion

Bitki Besleme, Diğer Ürünler

Bitki Besleme

Aktif Madde:

Hayvansal Menşeili Aminoasit içeren sıvı organik gübre

Formülasyon:

SC (süspansiyon konsantre)

ÜRÜN HAKKINDA

Isabion, bitkinizin doğru oranda aminoasit dengesini koruyarak çevresel kaynaklı stres koşullarına karşı güçlenmesini sağlayan, yaprak ve damlamadan uygulanabilen doğal, organik bir üründür.

Düşük moleküler ağırlığı sayesinde çok hızlı alınım, taşınma ve faydalanma sağlar.

İçeriğindeki yüksek orandaki amino asitler bitkinin abiotik stres koşullarına karşı dayanıklılığını arttırır.

İçeriğindeki serbest amino asitler ve kısa zincirli peptitler (Oligo peptitler) nedeniyle klorofil sentezi, fertilite, enzim aktivatörü ve şelatlayıcı etkisi ile bitkinin vejetatif ve generatif gelişiminin en iyi şekilde gerçekleşmesini sağlar.

İçeriğindeki uzun zincirli peptitler ile topraktaki kalıcı etkisinden dolayı uzun süreli ve istikrarlı (kalıcı) etkinlik sağlar.

Ürünün iç ve dış kalitesini buna bağlı olarak meyve kalitesini arttırır.

Pazarlanabilir ürün miktarında artış sağlar.

Toprak düzenleyici özelliği ile daha güçlü kök yapısı oluşturarak bitkinin besin maddelerinden daha etkili yararlanmasını sağlar.

Syngenta bitki koruma ürünleri ve bitki besleme ürünleri ile tank karışımına uygundur.

Ruhsatlı olduğu ürünler; Antepfıstığı, Armut, Arpa, Ayçiçeği, Ayva, Badem, Bağ, Bezelye, Biber (sera), Biber (tarla), Buğday, Çavdar, Çeltik, Ceviz, Çilek, Çilek (sera), Domates (sera), Domates (tarla), Elma, Enginar, Erik, Fasulye, Fındık, Greyfurt, Havuç, Hıyar (sera), Hıyar (tarla), Ispanak, Kabak, Kabak (sera), Karpuz, Karpuz (sera), Kavun, Kavun (sera), Kayısı, Kereviz, Kestane, Kiraz, Kivi, Kolza(Kanola), Lahanagiller, Limon, Mandalina, Marul, Marul (sera), Maydonoz, Mercimek, Mısır, Muz, Nar, Nektarin, Nohut, Pamuk, Patates, Patlıcan (sera), Patlıcan (tarla), Pırasa, Portakal, Sarımsak, Şeftali, Şekerpancarı, Soğan, Soya, Tütün, Vişne, Yerfıstığı, Yulaf, Zeytin.

KULLANIM YERİ, ZAMANI VE DOZU

Bitki adı Uygulama Dönemleri Yaptıktan uygulama
dozu
Antepfıstığı Çiçeklenme öncesi, taç yaprakları dökümünde ve meyve tutumu dönemlerinde 250 ml / 100 l su
Armut Çiçeklenme öncesi, taç yaprakları döküldüğünde, meyve tutumu döneminde ve
meyveler 6-7 cm çaplı olduğunda
200 - 300 ml / 100 l su
Arpa 4-5 yapraklı dönemden kardeşlenme sonuna kadar ve kardeşlenmeden sonra
2 uygulama şeklinde
300 - 500 ml / da
Ayçiçeği 3-4 gerçek yapraklı dönemde ve çiçeklenme öncesinde, 2 uygulama şeklinde 300 - 500 ml / da
Badem Çiçeklenme öncesi, taç yaprakları dökümünde ve meyve tutumu dönemlerinde 250 ml / 100 l su
Bağ Çiçeklenme öncesi, taç yaprakları döküldüğünde ve meyvelerin renk değişim
döneminde
250 - 300 ml / 100 l su
Bezelye Çiçeklenme öncesi; çiçeklenmeden sonra 10-15 gün aralıklarla 3 uygulama 200 - 300 ml / 100 l su
Biber (Tarla Çiçeklenme öncesi; meyve tutumu; meyve olgunluğu dönemlerinde 250 - 300 ml / da
Biber (Sera) içeklenme öncesi; meyve tutumu; meyve olgunluğu dönemlerinde 250 - 300 ml / 100 l su
Buğday 4-5 yapraklı dönemden kardeşlenme sonuna kadar ve kardeşlenmeden sonra
2 uygulama
300 - 500 ml / da
Ceviz Çiçeklenme öncesi, taç yaprakları dökümünde ve meyve tutumu dönemlerinde 250 ml / 100 l su
Çavdar 4-5 yapraklı dönemden kardeşlenme sonuna kadar ve kardeşlenmeden sonra,
2 uygulama şeklinde
300 - 500 ml/da
Çeltik Kardeşlenme ve çiçeklenme dönemlerinde 2 uygulama 1.uyg: 400 - 500 ml / da
2.uyg: 500 - 600 ml / da
Çilek ( Tarla ) Çiçeklenmeden 20-30 gün önce, meyve tutumundan 3-5 gün önce , üretim
sezonu sonuna kadar 20 günde bir
200 - 250 ml / da
Çilek (Sera) Kış dormansisinden önce, vegetatif gelişme başlangıcında, çiçeklenmeden 20-
30 gün önce, meyve tutumundan 3-5 gün önce , üretim sezonu sonuna kadar
20 günde bir
200 - 250 ml / 100 l su
Domates (Tarla) Çiçeklenme öncesi; meyve tutumu; meyve olgunluğu dönemlerinde 250 - 300 ml / da
Domates (Sera) Çiçeklenme öncesi; meyve tutumu; meyve olgunluğu dönemlerinde 250 - 300 ml / 100 l su
Elma Çiçeklenme öncesi, taç yaprakları döküldüğünde, meyve tutumu döneminde ve
meyveler 6-7 cm çaplı olduğunda
200 - 300 ml / 100 l su
Enginar Dikimden 3 gün sonra ve 15 - 20 günde bir 4 uygulama 200 - 300 ml / 100 l su
Erik Çiçeklenme öncesi, taç yaprakları döküldüğünde, meyve tutumu döneminde;
meyveler 6-7 cm çaplı olduğunda
200 - 250 ml / 100 l su
Fasulye Çiçeklenme öncesi; çiçeklenmeden sonra 10-15 gün aralıklarla 3 uygulama 300 ml / 100 l su
Fındık Çiçeklenme öncesi, taç yaprakları dökümünde ve meyve tutumu dönemlerinde 250 ml / 100 l su
Greyfurt Vegetatif gelişme ve çiçeklenme öncesi ,taç yaprakları döküldüğünde, meyve
tutumu döneminde ve meyveler 6-7 cm çaplı olduğunda
200 - 300 ml / 100 l su
Havuç Kökler kurşun kalem büyüklüğünü aldığında 2-3 haftada bir 3-4 uygulama 300 - 400 ml / da
Hıyar (Tarla) Çiçeklenme öncesi; meyve tutumu; meyve olgunluğu dönemlerinde 300 ml / da
Hıyar (Sera) Çiçeklenme öncesi; meyve tutumu; meyve olgunluğu dönemlerinde 100 - 250 ml / 100 l su
Ispanak Ekimden 15-20 gün sonra başlamak üzere 20 günde bir uygulama 250 ml / da
Kabak ( Tarla ) 4-5 yapraklı; çiçeklenme öncesi; meyve tutumu; meyve olgunluğu dönemlerinde 300 ml / da
Kabak ( Sera ) 4-5 yapraklı; çiçeklenme öncesi; meyve tutumu; meyve olgunluğu dönemlerinde 100 - 250 ml / 100 l su
Karpuz ( Tarla ) 4-5 yapraklı; çiçeklenme öncesi; meyve tutumu; meyve olgunluğu dönemlerinde 300 ml / da
Karpuz (Sera ) 4-5 yapraklı; çiçeklenme öncesi; meyve tutumu; meyve olgunluğu dönemlerinde 100 - 250 ml / 100 l su
Kavun ( Tarla ) 4-5 yapraklı; çiçeklenme öncesi; meyve tutumu; meyve olgunluğu dönemlerinde 300 ml / da
Kavun (Sera ) 4-5 yapraklı; çiçeklenme öncesi; meyve tutumu; meyve olgunluğu dönemlerinde 100 - 250 ml / 100 l su
Kayısı Çiçeklenme öncesi, taç yaprakları döküldüğünde, meyve tutumu döneminde;
Meyveler 6-7 cm çaplı olduğunda
200 - 250 ml / 100 l su
Kereviz Dikimden 10-15 gün sonra başlamak üzere 20 günde bir uygulama 250 ml / da
Kestane Çiçeklenme öncesi, taç yaprakları dökümünde ve meyve tutumu dönemlerinde 250 ml / 100 l su
Kiraz Çiçeklenme öncesi, taç yaprakları döküldüğünde, meyve tutumu döneminde;
Meyveler 6-7 cm çaplı olduğunda
200 - 250 ml / 100 l su
Kivi Vegetatif gelişme ve çiçeklenme öncesi
- Taç yaprakları döküldüğünde, meyve tutumu döneminde ve meyveler 6-7 cm
çaplı olduğunda
150-200 ml / 100 l su
250-300 ml / 100 l su
Kolza Yan dalların oluşumu ve gövdenin uzama dönemlerinde 2 uygulama 200 ml / da
Lahanagiller Dikim sonrası ve 20 gün aralıkla iki uygulama 250 - 300 ml / da
Limon Vegetatif gelişme ve çiçeklenme öncesi ,taç yaprakları döküldüğünde, meyve
tutumu döneminde ve meyveler 6-7 cm çaplı olduğunda
200 - 300 ml / 100 l su
Mandalin Vegetatif gelişme ve çiçeklenme öncesi ,taç yaprakları döküldüğünde, meyve
tutumu döneminde ve meyveler 6-7 cm çaplı olduğunda
200 - 300 ml / 100 l su
Marul (Tarla ) Şaşırtmadan 10-15 gün sonra 20 günde bir uygulama 250 ml / da
Marul (Sera ) Şaşırtmadan 10-15 gün sonra 20 günde bir uygulama 250 ml / 100 l su
Maydonoz Kökler kurşun kalem büyüklüğünü aldığında 2-3 haftada bir 3-4 uygulama 250 - 300 ml / da
Mercimek Ekimden 25 gün sonra, 15 gün arayla 3 uygulama 250 - 300 ml / da
Mısır Ekimden 25 gün sonra, 15 gün arayla 3 uygulama 250 - 300 ml / da
Muz Çiçeklenme meyve dökümü ve oluşumu, renk değişimi, don gibi kritik
dönemlerde 12-14 gün aralıklarla 2-4 uygulama (1-2 yaşındaki genç bitkilerde
düşük dozu kullanınız)
250 - 350 ml/da
Nar Çiçeklenme öncesi, taç yaprakları döküldüğünde, meyve tutumu döneminde;
Meyveler 6-7 cm çaplı olduğunda
200 - 250 ml / 100 l su
Nektarin Çiçeklenme öncesi, taç yaprakları döküldüğünde, meyve tutumu döneminde;
Meyveler 6-7 cm çaplı olduğunda
200 - 250 ml / 100 l su
Nohut Ekimden 25 gün sonra, 15 gün arayla 3 uygulama 250 - 300 ml / da
Pamuk 3-4 yapraklı, çiçeklenmeden önce ve sonra 3 uygulama 200 - 300 ml / da
Patates Bitkiler 15 cm olduğunda,yumrular fındık büyüklüğünü aldığında ve 15 gün sonra 200 - 300 ml / da
Patlıcan (Tarla) Çiçeklenme öncesi; meyve tutumu; meyve olgunluğu dönemlerinde 250 - 300 ml / da
Patlıcan (Sera) Çiçeklenme öncesi; meyve tutumu; meyve olgunluğu dönemlerinde 250 - 300 ml / 100 l su
Pırasa Dikimden 10-15 gün sonra başlamak üzere 20 günde bir uygulama 250 ml / da
Portakal Vegetatif gelişme ve çiçeklenme öncesi ,taç yaprakları döküldüğünde, meyve
tutumu döneminde ve meyveler 6-7 cm çaplı olduğunda
200 - 300 ml / 100 l su
Sarımsak Yumruların oluşmaya başlamasından sonra her 20 günde bir; bakırlı bileşiklerle
tank karışımı yapılabilir
200-300 ml/da
Soğan Yumruların oluşmaya başlamasından sonra her 20 günde bir; bakırlı bileşiklerle
tank karışımı yapılabilir
200-300 ml/da
Soya Ekimden 25 gün sonra, 15 gün arayla 3 uygulama 250 - 300 ml / da
Şeftali Çiçeklenme öncesi, taç yaprakları döküldüğünde, meyve tutumu döneminde;
Meyveler 6-7 cm çaplı olduğunda
200 - 250 ml / 100 l su
Şekerpancarı Ekimden 15-20 gün sonra başlamak üzere 20 günde bir uygulama 250 ml / da
Tütün Fide dikiminden 20 gün sonra başlayarak 15 gün aralıklarla 3 uygulama 200-250 ml/da
Vişne Çiçeklenme öncesi, taç yaprakları döküldüğünde, meyve tutumu döneminde;
Meyveler 6-7 cm çaplı olduğunda
200 - 250 ml / 100 l su
Yerfıstığı Ekimden 25 gün sonra, 15 gün arayla 3 uygulama 250 - 300 ml / da
Yulaf 4-5 yapraklı dönemden kardeşlenme sonuna kadar ve kardeşlenmeden sonra 2
uygulama
300 - 500 ml / da
Zeytin Tomurcuk oluşum, çiçeklenme öncesi ve meyve renk değişimi sırasında
ve gerekliyse hasattan sonra
250 – 300 ml / 100 l su

Hemen Ara