Bitki Besleme, Diğer Ürünler
Bitki Besleme
Aktif Madde:
Hayvansal Menşeili Aminoasit içeren sıvı organik gübre
Formülasyon:
SC (süspansiyon konsantre)
ÜRÜN HAKKINDA
Isabion, bitkinizin doğru oranda aminoasit dengesini koruyarak çevresel kaynaklı stres koşullarına karşı güçlenmesini sağlayan, yaprak ve damlamadan uygulanabilen doğal, organik bir üründür.
Düşük moleküler ağırlığı sayesinde çok hızlı alınım, taşınma ve faydalanma sağlar.
İçeriğindeki yüksek orandaki amino asitler bitkinin abiotik stres koşullarına karşı dayanıklılığını arttırır.
İçeriğindeki serbest amino asitler ve kısa zincirli peptitler (Oligo peptitler) nedeniyle klorofil sentezi, fertilite, enzim aktivatörü ve şelatlayıcı etkisi ile bitkinin vejetatif ve generatif gelişiminin en iyi şekilde gerçekleşmesini sağlar.
İçeriğindeki uzun zincirli peptitler ile topraktaki kalıcı etkisinden dolayı uzun süreli ve istikrarlı (kalıcı) etkinlik sağlar.
Ürünün iç ve dış kalitesini buna bağlı olarak meyve kalitesini arttırır.
Pazarlanabilir ürün miktarında artış sağlar.
Toprak düzenleyici özelliği ile daha güçlü kök yapısı oluşturarak bitkinin besin maddelerinden daha etkili yararlanmasını sağlar.
Syngenta bitki koruma ürünleri ve bitki besleme ürünleri ile tank karışımına uygundur.
Ruhsatlı olduğu ürünler; Antepfıstığı, Armut, Arpa, Ayçiçeği, Ayva, Badem, Bağ, Bezelye, Biber (sera), Biber (tarla), Buğday, Çavdar, Çeltik, Ceviz, Çilek, Çilek (sera), Domates (sera), Domates (tarla), Elma, Enginar, Erik, Fasulye, Fındık, Greyfurt, Havuç, Hıyar (sera), Hıyar (tarla), Ispanak, Kabak, Kabak (sera), Karpuz, Karpuz (sera), Kavun, Kavun (sera), Kayısı, Kereviz, Kestane, Kiraz, Kivi, Kolza(Kanola), Lahanagiller, Limon, Mandalina, Marul, Marul (sera), Maydonoz, Mercimek, Mısır, Muz, Nar, Nektarin, Nohut, Pamuk, Patates, Patlıcan (sera), Patlıcan (tarla), Pırasa, Portakal, Sarımsak, Şeftali, Şekerpancarı, Soğan, Soya, Tütün, Vişne, Yerfıstığı, Yulaf, Zeytin.
KULLANIM YERİ, ZAMANI VE DOZU
Bitki adı | Uygulama Dönemleri | Yaptıktan uygulama dozu |
---|---|---|
Antepfıstığı | Çiçeklenme öncesi, taç yaprakları dökümünde ve meyve tutumu dönemlerinde | 250 ml / 100 l su |
Armut | Çiçeklenme öncesi, taç yaprakları döküldüğünde, meyve tutumu döneminde ve meyveler 6-7 cm çaplı olduğunda |
200 - 300 ml / 100 l su |
Arpa | 4-5 yapraklı dönemden kardeşlenme sonuna kadar ve kardeşlenmeden sonra 2 uygulama şeklinde |
300 - 500 ml / da |
Ayçiçeği | 3-4 gerçek yapraklı dönemde ve çiçeklenme öncesinde, 2 uygulama şeklinde | 300 - 500 ml / da |
Badem | Çiçeklenme öncesi, taç yaprakları dökümünde ve meyve tutumu dönemlerinde | 250 ml / 100 l su |
Bağ | Çiçeklenme öncesi, taç yaprakları döküldüğünde ve meyvelerin renk değişim döneminde |
250 - 300 ml / 100 l su |
Bezelye | Çiçeklenme öncesi; çiçeklenmeden sonra 10-15 gün aralıklarla 3 uygulama | 200 - 300 ml / 100 l su |
Biber (Tarla | Çiçeklenme öncesi; meyve tutumu; meyve olgunluğu dönemlerinde | 250 - 300 ml / da |
Biber (Sera) | içeklenme öncesi; meyve tutumu; meyve olgunluğu dönemlerinde | 250 - 300 ml / 100 l su |
Buğday | 4-5 yapraklı dönemden kardeşlenme sonuna kadar ve kardeşlenmeden sonra 2 uygulama |
300 - 500 ml / da |
Ceviz | Çiçeklenme öncesi, taç yaprakları dökümünde ve meyve tutumu dönemlerinde | 250 ml / 100 l su |
Çavdar | 4-5 yapraklı dönemden kardeşlenme sonuna kadar ve kardeşlenmeden sonra, 2 uygulama şeklinde |
300 - 500 ml/da |
Çeltik | Kardeşlenme ve çiçeklenme dönemlerinde 2 uygulama | 1.uyg: 400 - 500 ml / da 2.uyg: 500 - 600 ml / da |
Çilek ( Tarla ) | Çiçeklenmeden 20-30 gün önce, meyve tutumundan 3-5 gün önce , üretim sezonu sonuna kadar 20 günde bir |
200 - 250 ml / da |
Çilek (Sera) | Kış dormansisinden önce, vegetatif gelişme başlangıcında, çiçeklenmeden 20- 30 gün önce, meyve tutumundan 3-5 gün önce , üretim sezonu sonuna kadar 20 günde bir |
200 - 250 ml / 100 l su |
Domates (Tarla) | Çiçeklenme öncesi; meyve tutumu; meyve olgunluğu dönemlerinde | 250 - 300 ml / da |
Domates (Sera) | Çiçeklenme öncesi; meyve tutumu; meyve olgunluğu dönemlerinde | 250 - 300 ml / 100 l su |
Elma | Çiçeklenme öncesi, taç yaprakları döküldüğünde, meyve tutumu döneminde ve meyveler 6-7 cm çaplı olduğunda |
200 - 300 ml / 100 l su |
Enginar | Dikimden 3 gün sonra ve 15 - 20 günde bir 4 uygulama | 200 - 300 ml / 100 l su |
Erik | Çiçeklenme öncesi, taç yaprakları döküldüğünde, meyve tutumu döneminde; meyveler 6-7 cm çaplı olduğunda |
200 - 250 ml / 100 l su |
Fasulye | Çiçeklenme öncesi; çiçeklenmeden sonra 10-15 gün aralıklarla 3 uygulama | 300 ml / 100 l su |
Fındık | Çiçeklenme öncesi, taç yaprakları dökümünde ve meyve tutumu dönemlerinde | 250 ml / 100 l su |
Greyfurt | Vegetatif gelişme ve çiçeklenme öncesi ,taç yaprakları döküldüğünde, meyve tutumu döneminde ve meyveler 6-7 cm çaplı olduğunda |
200 - 300 ml / 100 l su |
Havuç | Kökler kurşun kalem büyüklüğünü aldığında 2-3 haftada bir 3-4 uygulama | 300 - 400 ml / da |
Hıyar (Tarla) | Çiçeklenme öncesi; meyve tutumu; meyve olgunluğu dönemlerinde | 300 ml / da |
Hıyar (Sera) | Çiçeklenme öncesi; meyve tutumu; meyve olgunluğu dönemlerinde | 100 - 250 ml / 100 l su |
Ispanak | Ekimden 15-20 gün sonra başlamak üzere 20 günde bir uygulama | 250 ml / da |
Kabak ( Tarla ) | 4-5 yapraklı; çiçeklenme öncesi; meyve tutumu; meyve olgunluğu dönemlerinde | 300 ml / da |
Kabak ( Sera ) | 4-5 yapraklı; çiçeklenme öncesi; meyve tutumu; meyve olgunluğu dönemlerinde | 100 - 250 ml / 100 l su |
Karpuz ( Tarla ) | 4-5 yapraklı; çiçeklenme öncesi; meyve tutumu; meyve olgunluğu dönemlerinde | 300 ml / da |
Karpuz (Sera ) | 4-5 yapraklı; çiçeklenme öncesi; meyve tutumu; meyve olgunluğu dönemlerinde | 100 - 250 ml / 100 l su |
Kavun ( Tarla ) | 4-5 yapraklı; çiçeklenme öncesi; meyve tutumu; meyve olgunluğu dönemlerinde | 300 ml / da |
Kavun (Sera ) | 4-5 yapraklı; çiçeklenme öncesi; meyve tutumu; meyve olgunluğu dönemlerinde | 100 - 250 ml / 100 l su |
Kayısı | Çiçeklenme öncesi, taç yaprakları döküldüğünde, meyve tutumu döneminde; Meyveler 6-7 cm çaplı olduğunda |
200 - 250 ml / 100 l su |
Kereviz | Dikimden 10-15 gün sonra başlamak üzere 20 günde bir uygulama | 250 ml / da |
Kestane | Çiçeklenme öncesi, taç yaprakları dökümünde ve meyve tutumu dönemlerinde | 250 ml / 100 l su |
Kiraz | Çiçeklenme öncesi, taç yaprakları döküldüğünde, meyve tutumu döneminde; Meyveler 6-7 cm çaplı olduğunda |
200 - 250 ml / 100 l su |
Kivi | Vegetatif gelişme ve çiçeklenme öncesi - Taç yaprakları döküldüğünde, meyve tutumu döneminde ve meyveler 6-7 cm çaplı olduğunda |
150-200 ml / 100 l su 250-300 ml / 100 l su |
Kolza | Yan dalların oluşumu ve gövdenin uzama dönemlerinde 2 uygulama | 200 ml / da |
Lahanagiller | Dikim sonrası ve 20 gün aralıkla iki uygulama | 250 - 300 ml / da |
Limon | Vegetatif gelişme ve çiçeklenme öncesi ,taç yaprakları döküldüğünde, meyve tutumu döneminde ve meyveler 6-7 cm çaplı olduğunda |
200 - 300 ml / 100 l su |
Mandalin | Vegetatif gelişme ve çiçeklenme öncesi ,taç yaprakları döküldüğünde, meyve tutumu döneminde ve meyveler 6-7 cm çaplı olduğunda |
200 - 300 ml / 100 l su |
Marul (Tarla ) | Şaşırtmadan 10-15 gün sonra 20 günde bir uygulama | 250 ml / da |
Marul (Sera ) | Şaşırtmadan 10-15 gün sonra 20 günde bir uygulama | 250 ml / 100 l su |
Maydonoz | Kökler kurşun kalem büyüklüğünü aldığında 2-3 haftada bir 3-4 uygulama | 250 - 300 ml / da |
Mercimek | Ekimden 25 gün sonra, 15 gün arayla 3 uygulama | 250 - 300 ml / da |
Mısır | Ekimden 25 gün sonra, 15 gün arayla 3 uygulama | 250 - 300 ml / da |
Muz | Çiçeklenme meyve dökümü ve oluşumu, renk değişimi, don gibi kritik dönemlerde 12-14 gün aralıklarla 2-4 uygulama (1-2 yaşındaki genç bitkilerde düşük dozu kullanınız) |
250 - 350 ml/da |
Nar | Çiçeklenme öncesi, taç yaprakları döküldüğünde, meyve tutumu döneminde; Meyveler 6-7 cm çaplı olduğunda |
200 - 250 ml / 100 l su |
Nektarin | Çiçeklenme öncesi, taç yaprakları döküldüğünde, meyve tutumu döneminde; Meyveler 6-7 cm çaplı olduğunda |
200 - 250 ml / 100 l su |
Nohut | Ekimden 25 gün sonra, 15 gün arayla 3 uygulama | 250 - 300 ml / da |
Pamuk | 3-4 yapraklı, çiçeklenmeden önce ve sonra 3 uygulama | 200 - 300 ml / da |
Patates | Bitkiler 15 cm olduğunda,yumrular fındık büyüklüğünü aldığında ve 15 gün sonra | 200 - 300 ml / da |
Patlıcan (Tarla) | Çiçeklenme öncesi; meyve tutumu; meyve olgunluğu dönemlerinde | 250 - 300 ml / da |
Patlıcan (Sera) | Çiçeklenme öncesi; meyve tutumu; meyve olgunluğu dönemlerinde | 250 - 300 ml / 100 l su |
Pırasa | Dikimden 10-15 gün sonra başlamak üzere 20 günde bir uygulama | 250 ml / da |
Portakal | Vegetatif gelişme ve çiçeklenme öncesi ,taç yaprakları döküldüğünde, meyve tutumu döneminde ve meyveler 6-7 cm çaplı olduğunda |
200 - 300 ml / 100 l su |
Sarımsak | Yumruların oluşmaya başlamasından sonra her 20 günde bir; bakırlı bileşiklerle tank karışımı yapılabilir |
200-300 ml/da |
Soğan | Yumruların oluşmaya başlamasından sonra her 20 günde bir; bakırlı bileşiklerle tank karışımı yapılabilir |
200-300 ml/da |
Soya | Ekimden 25 gün sonra, 15 gün arayla 3 uygulama | 250 - 300 ml / da |
Şeftali | Çiçeklenme öncesi, taç yaprakları döküldüğünde, meyve tutumu döneminde; Meyveler 6-7 cm çaplı olduğunda |
200 - 250 ml / 100 l su |
Şekerpancarı | Ekimden 15-20 gün sonra başlamak üzere 20 günde bir uygulama | 250 ml / da |
Tütün | Fide dikiminden 20 gün sonra başlayarak 15 gün aralıklarla 3 uygulama | 200-250 ml/da |
Vişne | Çiçeklenme öncesi, taç yaprakları döküldüğünde, meyve tutumu döneminde; Meyveler 6-7 cm çaplı olduğunda |
200 - 250 ml / 100 l su |
Yerfıstığı | Ekimden 25 gün sonra, 15 gün arayla 3 uygulama | 250 - 300 ml / da |
Yulaf | 4-5 yapraklı dönemden kardeşlenme sonuna kadar ve kardeşlenmeden sonra 2 uygulama |
300 - 500 ml / da |
Zeytin | Tomurcuk oluşum, çiçeklenme öncesi ve meyve renk değişimi sırasında ve gerekliyse hasattan sonra |
250 – 300 ml / 100 l su |